BURSA (İGFA)- Bursa’da köyden kente göçün önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik takım ve ekipman dayanaklarının yanında fide, fidan ve tohum takviyesini de sürat kesmeden sürdürüyor.
Son olarak Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Büyükorhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında, 19 mahallede 64 çiftçiye yem şalgamı, 27 mahallede 86 çiftçiye yonca tohumunu dağıtıldı.
Proje kapsamında dağıtılan eserlerin yalnızca yüzde 30’u çiftçilerden alınırken, yüzde 70’i Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Büyükorhan’da düzenlenen dağıtım merasiminde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, yöre halkının elindeki pahaların değerini bilmesi gerektiğini söyledi. Kırsalda yüksek olan yaş ortalamasını geliştirdikleri proje ve takviyelerle aşağıya çekmeyi amaçladıklarını belirten Çelik, Bursa’nın sahip olduğu pahalarla Türkiye’nin lokomotif kentlerinden biri olduğunu, tıpkı vakitte da bir tarım kenti olduğunu tabir etti. Bereketli topraklarda yetiştirilen eserlerin ününün dünyaya yayıldığını lisana getiren Çelik, “Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Tarım Peyzaj AŞ, BUSKİ ve Hagel marifetiyle 4 koldan tarım için seferber olduk. Yüksek verimli hayvan ırklarını çiftçilerimizle buluşturmanın yanında yaban mersini, ahududu, siyez buğdayı, kuşkonmaz ve Trabzon hurması üzere alternatif eserlerin yetiştirilmesi hedefiyle çiftçilerimize hibe takviyeli fide ve fidanlar dağıtıyoruz. Gerektiğinde eser alımı ve ihracat noktasında adımlar atıyoruz. Bursa’nın tarım alanında da lokomotif kent olma özelliğini güçlendirecek projeler üretiyoruz. Tarımla ilgili gayeler belirleyip daima birlikte tıpkı maksatlara odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Büyükorhan’da çiftçilerimiz için geliştirdiğimiz bu projenin de hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm halkımıza bereketli günler diliyorum” dedi.
Büyükorhan Kaymakamı Furkan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çalışmalarını yakından takip ederek kurum olarak kendilerinin de gerekli dayanağı verdiklerini söyledi. Bu tıp çalışmaların hem toplumsal hem de ekonomik manada büyük katkılar sunduğunu anlatan Öztürk, “Bu yardımların yararını, hasat vakti tarladayken görüyoruz. Projede emeği geçen kurumları tebrik ediyorum. Çiftçilerimizin de de hayvancılığı geliştirip, katma kıymeti yüksek eserlere yönelmesini arzuluyoruz. Zira Büyükorhan’ın geleceği tarımda ve hayvancılıkta. Bu iki mevzuda bir numara olmayı hedeflemeliyiz” diye konuştu.
İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, son yıllarda ilçeler için geliştirdikleri tüm projelere Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkı sunduğunu belirterek teşekkür etti.
Konuşmaların akabinde Başkanvekili Süleyman Çelik ve beraberindekiler tarafından eserler, çiftçilere dağıtıldı.